Επίσκεψη του σχολείου μας στο Λαογραφικό Μουσείο Αιτωλικού και στο Μουσείο της Βάσως Κατράκη .

Την Τρίτη 15-3-2022 ,το σχολειό μας στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης «Κι ερωτεύτηκες τη λίμνη την ήρεμη, και γίνεσαι ψαράς», επισκέφτηκε το Λαογραφικό Μουσείο Αιτωλικού. Το μουσείο περιέχει σημαντικές συλλογές, που αναφέρονται τόσο την παράδοση όσο και στην ιστορία της πόλης του Αιτωλικού αλλά και της ευρύτερης περιοχής . Οι κατηγορίες των παραδοσιακών  αντικειμένων ήταν  μικροέπιπλα, είδη οικιακής χρήσης, υφάσματα/υφαντά/κεντήματα, εργαλεία παλιών επαγγελμάτων, παλιές φωτογραφίες, φορεσιές και άρματα, κ.α. Ευχαριστούμε τους ανθρώπους που μας ξενάγησαν στο Λαογραφικό μουσείο για την ζεστή τους φιλοξενία τους και για την ευγενία τους.

IMG bee8e8fe6d70433d75b2ff9ba11faa2f V

Έπειτα επισκεφτήκαμε το Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών- Μουσείο Βάσως Κατράκη.  Στόχος της επίσκεψης ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν το έργο της Βάσως Κατράκη, τον χαράκτη-ζωγράφο Μιχάλη Κότσαρη και την αλιευτική παράδοση του τόπου μας.

Αρχικά έγινε επίσκεψη υπό την συνοδεία του Κου Κότσαρη, ο οποίος μετέδωσε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς την τέχνη της χαρακτικής.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται σε συνεργασία με τα σχολεία του τόπου μας στόχο έχει οι μαθητές να ανακαλύψουν και να καταγράψουν την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου που μεγαλώνουν. Σκοπός η εμπειρία μέσα από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τα επόμενα βήματα στην ζωή τους.

IMG 090ba027764992bce5c3438a041702b2 V 1

Ευχαριστούμε θερμά τον αξιόλογο Χαράκτη και ξεναγό μας Μιχάλη Κότσαρη.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις